U nás velmi oblíbená verze zeleninových kousků, které si můžete namáčet do majonézy.

Hlavně je oblíbená i proto, že je po jídle málo nádobí k mytí 😉

Zelenina s majonézou k namáčení
Vytisknout recept
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Zelenina s majonézou k namáčení
Vytisknout recept
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Suroviny
Zelenina k namáčení
Majonéza
Porce: osoby
Pokyny
  1. Žampiony nakrájíme na čtvrtky. Z květáku a brokolice odřízneme růžičky. Mrkvev nakrájíme podélně na čtvrtky, když bude dlouhá, tak ještě překrojíme, aby se to dobře drželo v ruce.
  2. Umístíme do nádoby a přidáme sůl, olej a citronovou šťávu.
  3. Řádně promícháme.
  4. Necháme marinovat přes noc v lednici, případně aspoň hodinu v sušičce.
Majonéza
  1. Z jarní cibulky oddělíme nať.
  2. Vše ostatní rozmixujeme do jemna.
  3. Ručně promícháme s pažitkou a půlkou nati z cibulky.
  4. Navrch nařežeme zbytek nati cibulky pro ozdobu.
Jak servírovat a jíst
  1. Zeleninu přendáme do misky či jiné nádoby.
  2. Namáčíme v majonéze a jíme.
  3. Kachníme se - všichni si berou z misky a namáčí v majonéze.
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe