Děkuji za ohlasy na článek Dort k narozeninám. Jelikož se mi množily dotazy na detailní postup, tedy zde ho máte. Příprava trvá asi 45 minut.

Ingerdience na pravé italské Tiramisu:

  • 750 g mascarpone … nejvíce mi chutná z Lídlu od firmy Lovilio
  • 7 opravdu čerstvých vajec … ideálně hned od slípek
  • 9 lžic cukru … používám třtinový, nemá ten chemický ocásek na patře
  • 2x italské piškoty … ty podlouhlé, koupíte v každém větším marketu
  • kakao … opravdu kvalitní, ne 3% kakaem, ale aspoň 20% obsahu kakaového másla
  • 4ml amareta … opakuji AMARETO, ne rum, ne mandlové aroma, AMARETO
  • 2x silná káva – používám pressovač, rozpustná jde také
  • obrázky jsou dole ve fotogalerii

Postup pro pravé italské Tiramisu:

1) Oddělíme žloutky od bílků a každé dáme do jiné misky. Do žloutků nasypeme cukr a pořádně šleháme.

2013-06-07 23.19.35
2013-06-07 23.19.41

2) Do rozmíchaných žloutků s cukrem vložíme mascarpone a rozmixujeme.

2013-06-07 23.23.15

4) Připravíme si kávu a do ní šoupneme prcka amareta a nalijeme do hlubokého talíře.

2013-06-07 23.27.22

5) Vyšleháme bílky na sníh, trvá to asi 1 a půl minuty.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/6dV2L3aPKS0?fs=1″ vars=”ytid=6dV2L3aPKS0&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3998″ /]

6) Sníh vmícháme opatrně do krému ze žloutků, cukru a mascarpone.

2013-06-07 23.30.56

7) Piškoty rychle namáčíme z obou stran do kávy s amaretem a pokládáme na dno skleněného pekáče v jedné vrstvě.

2013-06-07 23.33.05

2013-06-07 23.33.122013-06-07 23.34.21

8) Vrstvu piškotů zalijeme asi třetinou krému a rozetřeme na slabou vrstvu, ale zase aby piškoty nebyly vidět.

2013-06-07 23.43.26

 

9) Pokládáme druhou vrstvu piškotů, zase namáčet z obou stran do kávy, velmi rychle, jinak hodně sajou.

2013-06-07 23.38.07

 

2013-06-07 23.40.14

10) Na druhou vrstvu piškotů rozetřeme zbytek krému.

2013-06-07 23.43.26

 

11) Měl by nám krém vyjít akorát ve vrstvě asi 1cm, následně začneme posypávat kakaem, které jsme si dali do sítka.

2013-06-07 23.47.18

12) Hotovo, takhle to vypadá.

2013-06-07 23.48.43

13) Šup s tím na minimálně 12 hodin do lednice, aby to hezky ztuhlo.

2013-06-07 23.50.08

Dobrou chuť 🙂

P.S. Jestli to pořád někdo nemůžete pobrat, napište mi, natočím video, jak na to.

Fotogalerie pro pravé italské Tiramisu.